سنگ روشویی
سنگ روشویی چیست؟ اگر بخواهیم از هر کدام از وسایل و تجهیزات سرویس بهداشتی چشم پوشی کنیم، سنگ روشویی یکی از قسمتهای حیاتی است که وجود آن نقش مهمی در نظافت و زیباسازی فضا دارد. البته شروع استفاده از این تجهیزات احتمالاً ربطی به زیبایی نداشته است، اما به مرور زمان با تولید محصولاتی پیشرفته و مدرن، امکان دخالت دادن آنها در دکوراسیون داخلی منزل فراهم شده است و اکثر طراحان دکوراسیون بخشی از کار خود را به آن واگذار میکنند. روشویی انواع مختلفی دارد و حتی از جنسهای مختلفی ساخته میشوند که باعث تفاوت چشمگیر در آنها شده است.
به همین دلیل ما در این مطلب قصد داریم به مرور کلیه اطلاعات موجود در زمینه سنگ روشویی بپردازیم و اطلاعاتی جامع در مورد آنها ارائه دهیم. پس تا انتهای این مطلب با دکونایس همراه باشید!
سنگ روشویی و نقش آن چیست؟
تنها تعریفی که بتواند دید واضحی نسبت به سنگ روشویی و هدف استفاده از آن ارائه دهد این است که، یک محفظه کوچک و نسبتاً مرتفع است که به عنوان یک فضای شستشو برای دست و صورت مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت نقش اصلی این تجهیزات در همین مورد است و چندان کاربرد خاصی از آن مد نظر نیست. البته برخی از طراحان دکوراسیون به زیبایی آنها اهمیت داده و از آنها به عنوان بخشی از دکوراسیون منزل استفاده میکنند. چیزی که در مورد همه آنها مشخص است این است که، با هر طرح و جنسی تنها یک وظیفه خاص برای سنگ روشویی تصور میشود.
انواع سنگ روشویی از لحاظ طراحی
-
سنگ روشویی پایه دار
این دسته از روشوییها یک طراحی بسیار ساده و معمولی دارند و معمولاً جنس پایه با جنس سنگ روشویی یکسان است. پرکاربردترین و رایجترین روشویی موجود در بازار را میتوان همین مدلهای معمولی دانست که در همه ساختمانها و سرویسهای بهداشتی یافت میشوند. قیمت مناسب و راحتی در استفاده از فاکتورهایی هستند که مشتریان را به سمت این محصولات میکشانند.
-
سنگ روشویی کابینتی کلاسیک
اگر در مورد کابینتهای کلاسیک و ممبران اطلاعاتی دارید به احتمال زیاد روشویی کابینت دار کلاسیک را نیز درک میکنید. این روشوییها از یک کابینت با طراحی منحصر به فرد بهره میبرند که فضای پایین آنها را به عنوان یک منطقه پوششی و ذخیره سازی مورد استفاده قرار میدهند. در طراحی روشویی کابینت دار کلاسیک از الگوهای پیچیده استفاده میشود و زیبایی آنها اهمیت بسیاری دارد.
این نوع سنگ روشویی دارای تمام مزایای یک روشویی خوب مانند فضای کافی برای قرار دادن وسایل و ظاهر زیبا میباشد. با خرید سنگ روشویی کابینتی دیگر نگرانی بابت معلوم بودن اتصالات لوله کشی نیز نخواهید داشت.
-
سنگ روشویی کابینت دار مدرن
این دسته از روشوییها نیز در دسته مدلهای کابینت دار قرار میگیرند که فضای خالی پایین آنها با استفاده از یک کابینت پوشش داده شده است. در طراحی مدرن سعی میشود که چندان پیچیدگی خاصی در شکل و رنگ آنها ایجاد نشود و معمولاً بسیار ساده و با رنگ صاف و درخشان تولید میشوند.
-
سنگ روشویی آویزان
این روشوییها از پایه یا سکوی خاصی بهره نمیبرند و طراحی آنها به صورتی است که بر روی دیوار نصب میشوند. این تجهیزات در مورد سرویسهای بهداشتی کوچک بسیار مناسب هستند و معمولاً هزینه چندان بالایی نیز ندارند. مهمترین مزیت استفاده از این سبک این است که از فضای پایین آن میتوان برای اهداف مختلفی دیگری استفاده کرد.
-
سنگ دستشویی های مدور
اگر شما رویای مدلی مدرن تر را در سر میپرورانید، شاید خرید سنگ روشویی مدور انتخاب بهتری به نظر برسد. این مدل بیشتر در هتلهای لوکس و مراکز ماساژ یافت میشود و طراحی آن نیز به گونهای است که به واقع سرویس بهداشتی شما را زیبا میسازد.
- سنگ روشویی مربع
مدل های مربعی شکل روشویی سنگی طراحی شیک و بسیار جمع و جوری دارند. طراحی زوایه دار این نوع سنگ روشویی نیز آن را برای دکوراسیون مدرن سرویس بهداشتی مناسب میسازد. اگر فضای محدودی برای سرویس بهداشتی در اختیار دارید، خرید روشویی سنگی کابینتی به همراه یک کابینت روشویی کوچک، بهترین انتخاب خواهد بود. با خرید این مدل شما دیگر نگران اشغال فضای اضافی سرویس بهداشتی نخواهید بود!
-
سنگ روشویی مستطیلی
مدل های مستطیل سنگ روشویی بینهایت زیبا هستند. با خرید روشویی سنگی مستطیل شکل شما قادر خواهید بدون اینکه زیاد هزینه کنید ، ظاهری مدرن به سرویس بهداشتی خود ببخشید. همچنین این مدل به دلیل شکل ظاهری خاص خود، فضای زیادی را در اختیار شما قرار میدهد و میتوانید بدون اینکه نگرانی از سرریز شدن آب داشته باشید، از شستن دست و صورت خود لذت ببرید.
جنس سنگ روشویی
-
روشویی فلزی
روشویی های فلزی به عنوان اولین نسل از این تجهیزات سرویس بهداشتی وارد بازار شدند که با استفاده از پوششهای رنگی مختلف امکان استفاده از آنها در شرایط متفاوت فراهم شد. با توجه به از بین رفتن لایه روکش آنها و همچنین پدیدار شدن پدیدههای مانند زنگ زدگی، به مرور زمان این تجهیزات در بازار کم شده و استفاده از آنها به حداقل رسیده است.
-
سنگ روشویی سرامیکی
پرکاربردترین و پرمصرفترین مادهای که در سنگ روشویی ها به کار گرفته میشود، سرامیک است که قابلیت تولید انواع مختلفی از آنها را به سازندگان میدهند. با توجه به لایه لعابی که بر روی سرامیک قرار میگیرد و همچنین تنوع در رنگهای مختلف آنها، در حال حاضر شاهد استفاده از آنها در انواع سرویسهای بهداشتی هستیم.
-
سنگ روشویی کورین
ماده کورین به عنوان یک ماده مصنوعی و تمام سنتزی شناخته میشود که به عنوان روکش کابینت روشویی و همچنین جنس سنگ روشویی های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به اینکه امکان ترمیم کردن آنها بسیار بالاست و سطح بسیار صاف و صیقلی دارند، محصولات ساخته شده از این جنس طرفداران خاص خود را دارد.
-
سنگ روشویی کوارتز
همانطور که در مطالب قبلی عنوان شد، کوارتز به عنوان یک ماده تقریباً طبیعی شناخته میشوند که برای ساخت سنگ روشویی های مختلف ممکن است چند درصد ماده مصنوعی مانند آکریلیک یا رزین به آن اضافه شود. کوارتز مادهای پایدار و با استحکام مکانیکی بالا است که میتواند نمایی همانند سنگ طبیعی برای روشوییها به وجود بیاورد.
-
روشویی کنگلومرا
این مورد نیز به عنوان یک ماده طبیعی شناخته میشود که تنها به آن چند رزین مصنوعی و آکریلیکی استفاده شده است. این روشوییها نیز استحکام بالایی در برابر خوردگی و فشارهای مکانیکی دارند و با توجه به ساختار منحصر به فرد آنها، نسبت به روشوییهای کوارتز و کورین از قیمت پایینتری برخوردارند.
-
روشویی چینی
چینی مقاوم ترین خشت موجود در بازار میباشد. مواد اولیه آن در کورهبا دمای بالا حرارت داده میشود. این کار باعث کاهش تراکم و لکه پذیری آن میشود. جنس چینی علی رغم ظاهر نرم خود، بسیار بادوام است. جنس چینی در واقع نوعی سرامیک است که از خشت پالایش شده ساخته میشود و در دمایی بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ درجه فارنهایت حرارت داده میشود. سنگ روشویی سرامیکی عموما به دلیل درصد جذب رطوبت پایین و راحتی در تمیز کردن به کار میروند. این نوع روشویی بیشتر در خانههای قدیمی یافت میشود.
اندازه روشویی
اندازه روشویی کاملاً متفاوت است و شرکتها با توجه به سفارش مشتریان و همچنین تجربه خود در برخورد با مشتریان مختلف اقدام به تعیین اندازه آنها میکنند. در حالت استاندارد اندازه این تجهیزات به صورتی انتخاب میشود که عرض آنها بین ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر باشد؛ اما با توجه به اینکه اندازه سرویس بهداشتی ممکن است کوچکتر یا بزرگتر باشد، ابعاد کوچک این روشوییها تا حدود ۳۵ سانتی متر و ابعاد بزرگتر آنها تا حدودی ۸۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر تغییر میکند. به طور کلی در استفادههای معمولی سعی میشود که از روشویی با اندازه کوچکتر استفاده شده و در تجهیزات تزیینی و دکوری پیشنهاد میشود که از ابعاد بزرگتر کمک گرفته شود.
نحوه نصب روشویی های سنگی و قیمت آن ها را در مقاله ای دیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد.