9154040340 (98)+
info@dekonice.com
خراسان رضوی- مشهد
با ما در ارتباط باشید
پارکت و دکوراسیون داخلی

پارکت و دکوراسیون داخلی

پارکت و دکوراسیون داخلی

پارکت به کفپوش‌هایی اطلاق می‌شود که بایستی از جنس چوب ساخته شده و به صورت های مختلف قابل اجرا بر روی کف ساختمان می‌باشند. در واقع پارکت مجموعه ای از قطعات چوبی بهم پیوسته است که تأثیر بسزایی بر دکوراسیون داخلی دارد و چیدمان زیبایی دارد . قطعات چوبی مورد استفاده در کفپوش ها بیشتر به صورت مستطیل و زاویه دار هستند، که جهت کاور کردن سطح زمین بکار می رود.

پارکت چوبی

در گذشته به دلیل در دسترس بودن منابع طبیعی، در ساخت خانه‌ها بیشتر از متریال‌های طبیعی و از مدل هایی که از چوب طبیعی با تکه‌های کوچک به صورت پازلی در کنار هم قرار می‌گرفت استفاده می‌شد. چوب از دسته متریال‌های دوست‌ داشتنی موجود در طبیعت است. یکی از موارد مهم به کارگیری چوب در منازل به عنوان کفپوش است. این متریال هم مانند بیشتر متریال‌های طبیعی، مشکلاتی از جمله مقاوم نبودن در برابر رطوبت و حشرات دارد. برای رفع این اشکالات به مرور زمان، انواع پارکت‌ها طراحی و تولید شدند.

در بیشتر مواقع پارکت های چوبی از درختان بلوط، گردو، گیلاس، کاج و افرا ساخته می شوند. درختان خاصی مثل ماهاگونی، آبنوس و رز درختی برای مصارف خاص استفاده می شوند. بنابراین گران قیمت تر هستند. طرح و رنگ پارکت های چوبی به درخت مورد استفاده بستگی دارد. پارکت های چوبی بسیار با دوام هستند. در خانه های بسیار بسیار قدیمی و کهن که از کفپوش های چوبی استفاده کرده بودند تنها قسمت هایی که باقی می مانند و قابلیت استفاده مجدد را دارند پارک های چوبی هستند.

پارکت و دکوراسیون داخلی

نصب پارکت

به نظر می رسد نصب پارکت کار ساده است و نصب پارکت کار چندان سختی ندارد ولی نصاب های حرفه ای کارشان بسیار سخت است! شاید نصب پارکت ساده به نظر برسد ولی در صورتی نگاه دقیقی به این مسئله داشته باشیم و بخواهیم اوج کیفیت را در کار نصب پارکت مد نظر قرار دهیم، می بینیم که نصب پارکت نکات بسیار زیادی دارد که در صورت رعایت آن ها توسط نصاب پارکت می تواند به یک نصاب حرفه ای تبدیل شود. تعمیرکردن و ساب و لاک زدن پارکت بستگی به مکان استفاده شده و نظافت آنجا بستگی دارد.

ابعاد پارکت

پارکت‌ها به ۲ شکل مستطیل و مربع در بازار عرضه می‌شوند؛ البته نوع مستطیل آن مخاطبان بیشتری دارد. پارکت‌های مستطیل، طولی بین ۶۰ تا ۱۸۰ سانتی‌متر و عرضی بین ۵ تا ۴۰ سانتی‌متر دارند. همچنین پارکت‌های مربع معمولا در ابعاد ۴۰ در ۴۰، ۶۰ در ۶۰، ۸۰ در ۸۰ و ۱۰۰ در ۱۰۰ تولید می‌شوند.

پارکت و دکوراسیون داخلی

انواع چوب پارکت

همه پارکت های چوبی یکسان نیستند و برخی از آن ها به دلیل جنس چوبی که از آن ساخته می شوند دارای کیفیت، طرح و نمای متفاوتی هستند.

* پارکت از جنس چوب درخت زبان گنجشک

شبیه ترین چوب به چوب بلوط، چوب درخت زبان گنجشک است. این نوع چوب حتی از چوب بلوط نیز سخت تر و مقاوم تر است و اگر فکر می کنید که برای دکوراسیون داخلی خانه تان به سطحی سفت تر و سخت تر نیاز دارید، حتما پارکت های تهیه شده از چوب درخت زبان گنجشک را انتخاب کنید.

شکل ظاهری پارکت از جنس چوب زبان گنجشگ

سطح رویی پارکت هایی که از چوب زبان گنجشک تهیه می شوند به رنگ کرم مایل به سفید و رنگ داخلی این پارکت ها قهوه ای روشن مایل به زرد است. این نوع پارکت هم مانند پارکت های تهیه شده از چوب بلوط دارای رگه های طبیعی هستند اما رگه های این نوع پارکت به نسبت کمتر است.

مزایا و معایب پارکت از جنس چوب زبان گنجشک

مزایای پارکت از جنس چوب زبان گنجشک: مقاومت زیاد در برابر خراشیدگی، شکنندگی و فرو رفتگی

معایب پارکت از جنس چوب زبان گنجشک: رنگ روشن آن ممکن است برای همه گیرا و جذاب نباشد.

فضاهای داخلی پیشنهادی برای استفاده از پارکت زبان گنجشک: حمام، آشپزخانه، راهرو ورودی

* پارکت از جنس چوب بلوط

پارکت چوبی از جنس بلوط شایع ترین و پر استفاده ترین نوع پارکت در طراحی دکوراسیون داخلی خانه است. پارکت های تهیه شده از چوب بلوط دارای مقاومت و سختی زیادی در برابر فرورفتگی هستند که اگر قصد ندارید تا در خانه تان از فرش استفاده کنید باید حتما این خصوصیت آن را در نظر داشته باشید.

شکل ظاهری پارکت چوبی از جنس بلوط

این نوع پارکت دارای لکه های طبیعی روی بدنه خود است که مربوط به خود درختان بلوط می شود. این لکه ها ممکن است تیره یا روشن باشند اما مطمئنا در نمای پارکت شما خود نمایی می کنند و اگر فکر می کنید که با لکه های طبیعی روی پارکت نمی توانید کنار بیاید، پس بهتر است پارکت های تهیه شده از جنس چوب بلوط را تهیه نکنید.

مزایا و معایب پارکت از جنس چوب بلوط

مزایای پارکت از جنس چوب بلوط: مقاومت زیاد در برابر خراشیدگی و فرو رفتگی

معایب پارکت از جنس چوب بلوط: دارای لکه ها و رگه های طبیعی که ممکن است برای هر کسی جذاب نباشد

فضاهای پیشنهادی برای استفاده از پارکت چوب بلوط: راهرو، فضای ورودی، آشپزخانه و اتاق نشیمن

* پارکت از جنس چوب بامبو

پارکت های بامبو منحصر به فرد ترین نوع پارکت ها هستتند که در دکوراسیون داخلی خانه می توانند مورد مصرف قرار بگیرند. پارکت های بامبو توسط خیساندن ریشه های بامبو و تحت فشار بالا قرار دادن آن ها به صورتی که یک تخته سفت و محکم را به شما تحویل دهند ساخته می شوند. پارکت بامبو بسیار پایدار است و می توان روی مقاومت آن ها حساب کرد.

شکل ظاهری پارکت از جنس بامبو

پارکت بامبو هم مانند دیگر پارکت های طبیعی دارای لکه هایی روی سطح خود است اما این لکه بسیار محو هستند. معمولا پارکت های طبیعی به دکوراسیون داخلی خانه شما سبک کلاسیک و روستیک را القا می کنند اما پارکت بامبو بر خلاف آن ها به دکوراسیون داخلی خانه شما ظاهری مدرن می بخشد.

مزایا و معایب پارکت از جنس بامبو

مزایای پارکت بامبو: پایداری و مقاومت طولانی مدت، ظاهر مدرن، لکه های محو

معایب پارکت بامبو: حساس به تغییرات آب و هوایی

فضاهای داخلی پیشنهادی برای استفاده از پارکت بامبو: اتاق خواب، آشپزخانه، حمام، اتاق نشیمن

* پارکت از جنس چوب کاج

پارکت های تهیه شده از چوب کاج به نسبت دارای سختی و مقامت پایین تری هستند. اما درجه سختی این چوب ها به نسبت نوع خود درختان کاج نیز متفاوت است . اگر قصد دارید تا پارکت خانه تان را از جنس کاج انتخاب کنید باید ببینید که آیا این نوع از کاج برای منزل شما مناسب است یا خیر. بد نیست بدانید که پارکت های تهیه شده از چوب کاج محبوب ترین نوع پارکت برای طراحی دکوراسیون داخلی هستند.

شکل ظاهری پارکت از جنس چوب کاج

پارکت تهیه شده از چوب کاج می تواند دارای رنگ روشن باشد با رگه های تیره تر و یا می تواند خود پارکت تیره باشد و لکه ها و رگه های طبیعی روی آن تیره تر باشد. در هر صورت این لکه ها و رگه ها وجود دارند و دقیقا همین رگه ها و لکه های طبیعی هستند که باعث محبوبیت این نوع پارکت علی رغم بافت شکننده و نرم آن شده است.

مزایا و معایب پارکت از جنس چوب کاج

مزایای پارکت از جنس چوب کاج: طیف وسیعی از رنگ ها را در اختیار شما قرار می دهد

معایب پارکت از جنس چوب کاج: بافت نرم و شکننده دارد و احتیاج به تقویت در هنگام نصب دارد.

فضاهای داخلی پیشنهادی برای استفاده از پارکت کاج: ورودی خانه، آَشپزخانه، اتاق نشیمن

* پارکت از جنس چوب افرا

اگر به دنبال یک پارکت سخت با رنگ روشن می گردید که به تغییرات آب و هوایی هم حساس نباشد بهترین گزینه پیش روی شما پارکت های تهیه شده از چوب بلوط است. بافت این پارکت ها بسیار جذاب و گیرا است. این پارکت به دلیل رنگ روشن خاص خود بازتاب بهتری از نور را در اختیار شما قرار می دهد که این امر قطعا در دکوراسیون داخلی خانه شما تاثیر گذار است.

شکل ظاهری پارکت از جنس چوب افرا

این نوع پارکت ها کمترین میزان تخلخل را در سطح خود دارند که باعث می شود در بازه کمتری کثیف شوند. همچنین این پارکت به جای رگه و لکه دارای سایه روشن های جذاب است.

مزایا و معایا پارکت از جنس چوب افرا

مزایای پارکت افرا: کثیفی کمتر در بازه زمانی بیشتر، عدم تغییر رنگ در طولانی مدت

معایب پارکت افرا: مقاوم ترین نوع پارکت

فضاهای داخلی پیشنهادی برای استفاده از پارکت افرا: اتاق خواب، آشپزخانه، حمام، اتاق نشیمن

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید