9154040340 (98)+
info@dekonice.com
خراسان رضوی- مشهد
با ما در ارتباط باشید
کف سازی

کف سازی ساختمان

کف سازی

کف سازی یکی از مقولات مهم در پروژه های عمرانی به خصوص ساختمان سازی است. همانطور که بعداز اجرای یک دیوار، روی آن نازک کاری انجام می شود، بعد از تسطیح یک کف، یا اجرای یک سقف باید روی آن کف سازی انجام گیرد. تا هم به زیبایی و هم به دوام آن بیافزاید. کف سازی از مواردی است که بسیار به چشم می آید.اگر به خوبی انجام نشود،اعتبار مجری پروژه بسیار خدشه دار می شود. علاوه بر آن ممکن است به کارایی سازه نیز لطمه بزند یا در مواردی آن رابلا استفاده نماید. که در این صورت خسارات زیادی به بار می آورد. کف سازی در جاده سازی نیز از اهمیت ویژه ای برخورداراست.

کف سازی عمدتا در سه بخش انجام می شود

۱٫زیر سازی

برای جلوگیری از نشست کردن مورد و حفاظت از تاسیسات عبوری از زیر سطح( مثل لوله های فاضلاب)
زیرسازی خود شامل دو بخش است:
  •  کوبیدن کف و منظور متراکم سازی خاک. ( در کف های خاکی)
  • ماهیچه کشی
وقتی تاسیسات از کف می گذرد، برای جلوگیری از لگد مال شدن و تخریب آن ها باید روی آن را با ملات پر سیمان پوشاند که به این کار ماهیچه کشی می گویند.

۲٫ تسطیح

در این مرحله از کف سازی تراز بندی و هم باد کردن سطوح انجام می شود.اگر کف سازی در جایی باشد که امکان جاری شدن آب وجود دارد، باید حتما شیب بندی مناسب برای هدایت آب به کف شور ها یا آبرو ها انجام شود. ( مثل کف پیلوت یاپشت بام) تسطیح کف فونداسیون نیز با استفاده از بتن مِگر انجام می شود.اگر نیاز باشد از نفوذ آب به زیر سطح جلوگیری شود، باید در این مرحله یا مرحله بعدی کف سازی، عایق کاری، با استفاده از قیر و گونی یا ایزوگام صورت گیرد.

۳٫ سنگ فرش کردن یا روسازی

اگر دو مرحله قبل به درستی انجام شده باشد، اجرای این مرحله به خوبی صورت میگیرد. البته اگر از بنّا و کارگر ها کارشان را بلد باشند.در این مرحله باید با ریسمان کشی کلیه سنگ فرش ها به صورت همباد و هم تراز  با یکدیگر اجرا شوند. تازمانی که ملات زیر آن خود را نگرفته است نباید از روی آن ها عبور کرد. در این مرحله سلیقه و ظرافت کار نیز اهمیت دارد.برای حاشیه ها معمولا نیاز است که سنگ فرش ها به صورت تکه ای به کار برده شوند. که در تکه کردن یا برش سنگ هانیز باید دقت کافی صورت گیرد. درسقف های طبقات می توان از سرامیک نیز استفاده کرد که چندان توصیه نمی کنم. زیرادر صورت ضعیف بودن زیرسازی در اثر فشار ترک بر می دارد یا می شکند.
در سنگ فرش کردن محوطه ها حتما باید از مصالح با استقامت و ضخامت بیشتر مثل سنگ ها استفاده کرد. به این نکته نیزتوجه داشته باشید که هر چقدر ابعاد سنگ بزرگ تر و ضخامت آن کمتر باشد، احتمال ترک خوردن و شکستن آن بیشتراست.
یکی از انواع سنگ های مصرفی در کف سازی سنگ هایی است با ابعاد کوچک که اصطلاحاً به آن ” سنگ کلوچه” می گویند. برای کسانی که به دنبال صرفه اقتصادی هستند گزینه مناسبی می تواند باشد. زیرا قیمت آن نسبت به سنگ های معمول بسیار پایین تر است. در عین حال ضخامت مناسبی نیز دارند. البته کار با این سنگ ها به دلیل کوچکبودن زمان بر است و قلق های خاص خودش را دارد.
کف سازی

انواع کف سازی ساختمان

کف سازی بر روی خاک

مهمترین مسائلی که باید در کف سازی بر روی خاک مورد بررسی قرار گیرند توجه به احتمال ناپایداری خاک و جذب آب های زیرزمینی است. ناپایداری خاک باعث نشت آن شده و در نتیجه برآمدگی هایی در کف به وجود می آورد. جذب آب از طریق مصالح و خاک توسط کف نیز مشکلاتی در پی خواهد داشت. به همین دلیل کف سازی باید از استحکام لازم در برابر رطوبت برخوردار باشد و بر روی یک سطح تراز صورت گیرد. اگر سطح زیر کف سازی دارای شیب باشد کیفیت عملیات کف سازی افت پیدا می کند و هزینه های بسیاری تلف می شود. برای اطمینان از عدم جذب آب و رطوبت باید قبل از کف سازی مرحله زیرسازی صورت گیرد.

کف سازی بین طبقات

در کف سازی بین طبقات, کف سازی روی سقف طبقه زیرین انجام می شود. این کف سازی شامل دو مرحله زیرسازی و فرش کف ( سطحی که بر روی آن قدم گذاشته می شود) است. کف سازی مابین طبقات باید از استحکام لازم برخوردار باشد و در تراز مشخص انجام شود.

کف سازی روی زمین خشک

در کف سازی روی زمین خشک و فاقد رطوبت یک لایه بتن با ضخامت ۱۰ سانتی متر می ریزند و بعد از ویبره سطح آن را صاف می کنند. این کف سازی را می توان به صورت بتنی استفاده نمود و یا طبق سلیقه از پوشش های متنوع برای آن استفاده کرد که این پوشش شامل سنگ فرش, پارکت, موزائیک, ملات سیمان و … می باشد.

کف سازی روی زمین نیمه خشک

در زمین های نیمه خشک به اندازه ۲۵ سانتی متر بلوکاژ اجرا شده, سپس بتن ریزی ۱۰ سانتی متری صورت می گیرد. بعد از آن سطح را با ملات ماسه سیمان پوشش داده و در آخر پوشش مورد نظر روی سطح آن قرار می گیرد.

کف سازی روی زمین مرطوب

اگر رطوبت زمین بالا باشد و با چیدن سنگ ها نتوان از نفوذ رطوبت جلوگیری کرد باید از عایق های قیر و گونی استفاده شود. برای اینکار بعد از قرار دادن قلوه سنگ ها, شن های ریز و بتن ریزی باید از قیر و گونی استفاده شود. در نهایت یک لایه ملات ماسه و سیمان بر روی سطح کشیده شده و پوشش نهایی روی آن اعمال شود.

عایق کاری از جمله کارهایی است که قبل از کف سازی باید انجام شود. استفاده از عایق به منظور جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به ساختمان و بالا بردن مقاومت مصالح آن در برابر پوسیدگی صورت می گیرد. مصالح بسیاری برای کف سازی مورد استفاده قرار می گیرند که شامل عایق رطوبتی, ماسه, سیمان, شن, فوم بتن, پارکت, موزائیک, سرامیک ,کاشی و … می باشند که در زیر به رایج ترین آنها پرداخته شده است

موزائیک

موزائیک از جمله پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که به عنوان فرش کف در ساختمان و خارج از آن به کار می رود. تراکم این کفپوش از طریق لرزش و فشار پرسی حاصل می شود و در واقع نوعی بتن متراکم است. در تولید موزائیک از متریال هایی نظیر پودر سنگ, آب, سنگ دانه و ماسه و سیمان استفاده می شود. این مصالح در ابعاد و طرح های گوناگون ساخته و به بازار عرضه می شوند.

کاشی و سرامیک

کاشی و سرامیک مصالحی هستند که در نماسازی و کف سازی داخل و خارج ساختمان به کار برده می شوند. نکته ای که در استفاده از این مصالح باید رعایت شود این است که حتماً باید از کاشی یا سرامیک های بدون لب پریدگی استفاده نمود.

سنگ

سنگ هایی که برای کف فرش استفاده می شوند باید بدون خلل و فرج بوده و از مقاومت مناسب در برابر سائیدگی برخوردار باشند. سنگ از جمله مقاوم ترین مصالحی است که در صنعت ساختمان سازی به کار می رود.

 

کف سازی

پارکت

پارکت کفپوشی از جنس چوب است که برای پوشش کف داخل ساختمان استفاده می شود. قطعات پارکت به صورت آماده و در ابعاد و طرح های گوناگون در بازار موجود هستند. مواد پلاستیکی که در ساخت پارکت به کار می رود آن را در برابر حشرات, سائیدگی و پوسیدگی مقاوم می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید